Food

Makkelijk rijst ala Mimi 

Woensdag receptdag!! Althans dat is mijn poging. Vorig week enorm gefaald, maar ik ben lerende mbt bloggen. Vergeef mij.

Zie je dit bordje rijst? Lekker hè? Eén van mijn favoriete makkelijke gerechten en de 3-jarige in huis is er dol op. Zelfs de moeilijke eter van 20 eet dit maar al te graag. 


Wil je nu weten hoe ik dit in elkaar heb geflanst?

Je benne nodig: 

  • Basmati rijst
  • Gambas of garnalen
  • Surimi sticks (6,7,8) of krab uit blik
  • Lente ui
  • Eieren (2)
  • Ui (1)
  • Knoflook (3)
  • Vetsin
  • Trassi 
  • Witte peper
  • Laos
  • Maggi poeder
  • Olie

In de wok doe je een scheutje olie en bak je eieren. Zodra je eieren goed gebakken zijn zet je dat aan de kant in een kommetje. In de wok doe je weer een scheutje olie en fruit je de ui goudgeel en later doe je er de gestampte of fijngesneden knoflook bij. De garnalen of gambas doe je erbij en friit je mee. Daarna doe je de krab of surimi sticks of allebei in de wok. Tijdens het wokken voeg je op gevoel wat maggi poeder bij, niet meer dan twee mespuntjes vetsin en een mooi schijfje laos of 2 en een stukje trassi. Zodra je vindt dat ze goed gaar zijn in de wok doe je de afgekoelde gekookte basmati rijst erbij en draai je alles samen. De eieren voeg je toe. Op gevoel zet je er witte peper bij en wat maggi poeder. Op het laatst voeg je de lente ui erbij.

Makkelijk toch? Ga jij dit ook een keer maken? Laat het me weten! En als je niet van vis houd kan het ook met vlees of gewoon geen van beide. 

Selamat makan!! 



xoxo Mimi Rose

Advertenties

Een leeg vakje zodat jij kan laten weten dat je geweest bent. xoxo Mimi Rose

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s